Preventieve Musical voor groep 8

Jezelf zijn… dáár gaat het om!

Onder de inspirerende leiding van zangdocente Marjan Molenaar is er in Volendam een ”Masterclass” geformeerd rondom een nieuwe, jeugdige, groep getalenteerde zangers en zangeressen. Samen met Dick Plat (voormalig toetsenist van de B.Z.N.) is er met deze groep een aantal keren gewerkt aan een muzikale presentatie van hun zangtalent in het lokale Don Bosco College.

Musical "jezelf zijn... daar gaat het om!"

In 2013 werd er echter contact gezocht met theatermaker Albert Hoekstra (o.a. regisseur
van de plaatselijke uitvoering van Jesus Christ Superstar) met het verzoek om, de door Dick gecomponeerde liedjes, toe te passen in een musical.
Het resultaat werd, met enige inspanning, de voorstelling “Jezelf zijn..dáár gaat het om!!”

Een klas scholieren, verdeeld in de bekende groepjes, verlegen, verliefd, verslaafd, gaan zingend en dansend van schoolbank naar schoolplein, onderweg verhalend over de avonturen die zij zoal meemaken in hun leeftijdscategorie.
Rode draden als, pesten, verliefd worden, huisdieren, computerverslaving, maar vooral…..de voorzichtige eerste joint op het schoolplein!, vormen belangrijke verhaallijnen in deze musical.

Voor elke rode draad is een passende lied gecomponeerd, waardoor de voorstelling van het begin tot het eind blijft boeien.
Gezien de onderwerpen en met name de waarschuwing voor het lonkende drugsgebruik, in combinatie met de prachtige songs, die op zeer professionele wijze door de cast worden gezongen, is deze musical een absolute aanrader voor alle groepen 7
en 8 van de basisschool. Als mogelijkheid om hem classicaal te gaan bekijken, maar vooral als uitdaging om hem, samen met de klas, als jaarafsluiting te gaan uitvoeren!

BESTELLEN

Van dit project is een cd + dvd geproduceerd, waarmee elke school de gelegenheid heeft om deze musical op de planken te zetten! Het totale pakket, incl. tekst van de voorstelling + liedteksten kunt u bestellen bij:

Marjan Molenaar
Emailadres: marjanm67@hotmail.com
Tel. 06-10309069 in Volendam