Over ons

Leden MMNL

Over ons Moedige Moeders-Nederland

Wij, de “Moedige Moeders maar ook Vaders en partners uit Nederland, zijn allen ervaringsdeskundigen. In onze gezinnen is een kind en of familielid (ex)verslaafd of gebruikt(e) heel veel alcohol en/of drugs. Dit heeft heel veel verdriet, zorgen, angst en gezondheidsproblemen gebracht!

Op een gegeven moment besloot dan ook een aantal vrouwen het taboe te doorbreken en erover te praten.
Daarom kozen wij bij het begin van de actie voor de term ‘Moedige Moeders’. We wilden dat de problematiek bespreekbaar werd en naar buiten werd gebracht. Hier is heel veel moed voor nodig!

Verder dat ouders elkaar kunnen steunen en dat er samen onderzocht kan worden welke aanpak om drugsverslaving tegen te gaan het beste is.
Moedige Moeders Nederland is onafhankelijk. We steunen de ouders en verwijzen ze door naar een instelling die op dat moment de beste zorg biedt. Dit (beste zorg) veranderd nog wel eens, vooral nu door de bezuinigingen!

Wij Moedige Moeders willen betrokken zijn om het gebruik van verslavende middelen in Nederland en daarbuiten drastisch terug te dringen.
We willen dan ook niet langer lijdzaam toe zien, maar aan de slag gaan om het overmatige gebruik, met risico op verslaving, onder de jeugd van Nederland aan te pakken op iedere mogelijke manier.

Kortom wij willen iedereen besparen wat ons is overkomen!

We zijn begonnen in Volendam en Spakenburg en we hebben ons als een olievlek over het hele land verspreid.
Op dit moment bestaan er 15 Moedige Moeders groepen en wij moeten groeien want, samen kunnen we veel meer bereiken.

In 2012 is Moedige Moeders Nederland opgericht en daar zijn we trots op!!

Bij dit alles moet opgemerkt worden dat wij allemaal vrijwilligers zijn.