Moedige Moeders tegen proef met legale wietteelt

Moedige Moeders-voorzitter Ans van Zeeland uit Haps. © Ed van Alem

Moedige Moeders tegen proef met legale wietteelt

HAPS/ DEN HAAG – Stichting Moedige Moeders Nederland ziet niks in de proef van het nieuwe kabinet om onder voorwaarden wietteelt toe te staan.

De stichting, onder aanvoering van voorzitter Ans van Zeeland uit Haps, vindt het reguleren van drugs ‘ondoordacht en misleidend’. Als het aan de nieuwe bewindsploeg van premier Rutte ligt, komen er de komende jaren hennepplantages onder staatstoezicht, waarvan enkele proefgemeenten wiet mogen afnemen. Dit is een compromis van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie; voor- en tegenstanders van het volledig vrijgeven van softdrugs.. . . . . . . . . . . . .

Slechte voorbeeld

Een slecht voorbeeld, aldus Moedige Moeders. Want er zijn nu al veel kwetsbare jongeren met drugsproblemen. Dat worden er zo alleen maar meer.
De stichting pleit er in Den Haag juist voor een eind te maken aan het gedoogbeleid rond drugs. Coffeeshops moeten gesloten worden. De straathandel en daarmee ook de drugscriminaliteit floreren volgens deze stichting juist door coffeeshops.

Volgens de landelijke organisatie is ‘drugs reguleren’ een ander woord voor ‘legaliseren’. Zo wordt het roken van tabak alleen maar gestimuleerd. Dat laatste staat volgens de stichting ‘haaks op het scherp willen tegengaan ervan door diezelfde overheid’.

Afdeling Land van Cuijk

Van Zeeland, CDA-raadslid in Cuijk, pleit daarnaast voor een regionale Moedige Moeders-afdeling in het Land van Cuijk, waar volgens haar drugsgebruik onder jongeren onderschat wordt. Ze maakt zich ernstig zorgen over het toenemende drugsgebruik onder jongeren in het Land van Cuijk.

Moedige Moeders ontstond in 2004 in Volendam en veranderde in 2012 in een stichting met verschillende afdelingen. De initiatiefnemers willen niet langer meer lijdzaam toezien hoe overmatig drugsgebruik jonge levens verwoest.